Tači razrešio savetnika Branislava Nikolića

Predsednik Kosova Hašim Tači razrešio je danas dužnosti političkog savetnika Branislava Nikolića nakon što su se u javnosti pojavile informacije o njegovom navodnom učešću u „sumnjivim aktivnostima uperenim protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova“.

Tači razrešio savetnika Branislava Nikolića

Kancelarija predsednika Kosova javila je da nije imala nikakvu prethodnu zvaničnu informaciju od strane bezbednosnih institucija na Kosovu o mogućem uključenju Branislava Nikolića u sumnjive aktivnosti o kojima je javljeno u medijima.

Kancelarija je u saopštenju za javnost naglasila je da ozbiljno shvata izveštaje medija o "mogućem uključenju Nikolića u sumnjive aktivnosti, bile one kriminalne prirode ili aktivnosti koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost", javlja Indexonline.

Polazeći od načela poštovanja zakona i radi stvaranja prostora bezbednosnim vlastima da izvrše nezavisnu istragu o oovom slučaju, Tači, na osnovu svojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, oslobodio je dužnosti danas političkog savetnika Branislava Nikolića, za koga je javljeno da je bio agent BIA Srbije.

„Predsednik Tači ostaje posvećen na unapređivanju prava nealbanskih zajednica i njihovom predstavljanju na svim nivoima centralne i lokalne vlasti, shodno Ustavu Republike Kosovo. Konkretni slučaj je prosto pitanje vladavine prava i zakona“, kaže se u saopštenju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš