Tači: Radije bih vodio dijalog sa đavolom nego sa Vučićem

Predsednik Kosova Hašim Tači u intervjuu za Kosovapres potvrdio je sastanak da će se u četvrtak u Briselu nastaviti pregovori između Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije.

Tači: Radije bih vodio dijalog sa đavolom nego sa Vučićem

„Nadam se da će ovaj proces biti završen sporazumom, koji definitvno znači uzajamno priznanje i mogućnost članstva Kosova u UN, što će otvoriti mogućnost za priznanje Kosova od strane pet zemalja EU i otvaranje sigurne evropske perspektive za Kosovo i Srbiju“, rekao je Tači.

Tači je izjavio za Kosovapress, da bi radije vodio dijalog sa đavolom, nego sa Vučićem.

„Očekujem da će sastanak biti težak, jer je moj kolega iz Srbije težak sagovornik, komplikovan i u isto vreme i opterećen. Mogu da kažem da bi najradije seo za sto sa đavolom i vodio dijalog nego sa Aleksandrom Vučićem, zato što on, sa svim svojim potencijalom, celokupnim državnim arsenalom Srbije, radi na raspadanju Kosova kao države, ali i na oštećenju kosovskih institucija“, zaključio je predsednik Kosova.

Sastanak u Briselu biće održan pre sastanka u Parizu, gde će oba predsednika prisustvovati ceremoniji povodom 100-godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Izvor: (danas.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš