Tači primio izveštaj Evropske komisije

Šefica kancelarije EU na Kosovu i izaslanica EU, Natalija Apostolova predala je danas Izveštaj o progresu predsedniku Kosova.

Tači primio izveštaj Evropske komisije

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio kako je razočaran Izveštajem Evropske komisije (EK) o napretku Kosova u kome se, po njemu, mnogo bavi taksom koja je uvedena na proizvode Srbije i Bosne i Hercegovine i vrlo malo realnim ocenama određenih oblasti.

„U cilju učlanjenja u EU, što je državni prioritet Kosova, izvršene su uspešne reforme, ali naravno ima i izazova. Kosovo ostaje spremno da sarađuje i opredeljeno je za produbljivanje reformi u oblastima koje su identifikovane ( u izveštaju)“, kazao je Tači, a prenosi njegov kabinet u saopštenju za medije.

Po oceni kosovskog predsednika, jezik koji je korišćen u izveštaju Kosovo ocenjuje kao državu koja nije imala nikakav napredak od proglašenja nezavisnosti a te ocene, po njemu, ne predstavljaju situaciju na Kosovu na objektivan način.

Govoreći o odnosima Kosovo EU, Tači je rekao da EU treba da „pokaže principijelnost i da ne drži Kosovo izolovanim“ i da liberalizacija viza treba da dogodi odmah, bez ikakvog uslovljavanja jer će u suprotnom kredibilitet EU biti ozbiljno poljuljan.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš