Tači otputovao u SAD, razgovori o dešavanjima na Kosovu i u regionu

Kosovski predsednik, Hašim Tači, otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim američkim zvaničnicima, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Tači otputovao u SAD, razgovori o dešavanjima na Kosovu i u regionu

U saopštenju se navodi da su SAD obratile pažnju na razvoj situacije na Kosovu i u regionu, angažujući se na postizanju konačnog mirovnog sporazuma između Beograda i Prštine, ali i otvaranjem puta stranim investicijama i ekonomskom razvoju.

„Rukovodstvo predsednika Trampa, podrška sekretara Pompea i direktno angažovanje specijalnog izaslanika, ambasadora Grenela, predstavljaju za nas orhrabrenje“, navodi se u saopštenju.

Pre polaska u SAD, Tači je izjavio da „Kosovo ima sreće što Sjedinjene Američke Države održavaju posvećenost Kosovu, miru, stabilnosti i prosperitetu Kosova i celog regiona“.

Tokom svog boravka u Vašingtonu Tači će održati prezentaciju i učestvovaće u dve debate o dešavanjima na Kosovu i u regionu: jednu na Brookings institutu, a drugu u Atlantskom savetu, a imaće i think-tank sastanke o spoljnoj politici SAD-a.

„Tači će govoriti o dosadašnjim dostignućima, prioritetima Kosova i izazovima i mogućnostima na putu evroatlantskih integracija“, dodaje se u saopštenju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš