Tači: Niko nema pravo da pregovara o ZSO

Predsednik Кosova Hašim Tači rekao je da bi svako ponovno otvaranje pitanja ZSO u Briselu bilo "korak unazad" za Kosovo te da niko nema pravo uopšte ni da pregovara, a posebno ne da postigne neki novi sporazum po tom pitanju.

Tači: Niko nema pravo da pregovara o ZSO

Prema njegovim rečima uzajamno priznanje moguće je samo u Beloj kući.

Verujem da ako se u Vašingtonu postigla  ekonomska normalizacija, uzajamno priznanje se može postići samo u Beloj kući. Bilo koja agenda, bilo da se radi o udruživanju, bilo o imovini ili drugim pitanjima, o kojima se raspravljalo dva ili tri puta, za mene je to korak unazad za Кosovo, kzao je on. 

'Agenda je Srbije da proces vodi ka potpunom rasulu i tendenciji slabljenja drzave Kosovo. O Zajednici se diskutovalo i trebalo bi da bude u skladu sa sporazumom iz 2013, ali i ceo mandat i pravo misljenja koje je dao Ustavni sud. Ponovo otvaranje pitanja ZSO u Briselu posle jedne decenije je udarac za državu Kosovo i ugrožavanje suvereniteta. A sa opasnošću od formiranja Republike Srpske na Kosovu. Parlament Kosova mora biti veoma oprezan i to pravo niko nema, niti da pregovara, a kamoli da se postigne neki novi sporazum o Zajednici. Sastanak u cetvrtak je opasan po državu Kosovo i agenda je Srbije'

Budućnost Кosova je u NATO i EU, dodao je.

"Кoraci koje je preduzela Srbija u skladu su sa njihovim orijentacijama“, rekao je Tači.

Naveo je da je priznanje Кosova od strane Izraela od strateške važnosti za mir u svetu i istakao da Кosovo ima mnogo toga da nauči iz iskustva Izraela.

Naglasio je da će se raditi na finalizaciji sporazuma koji je formalizovan u Vašingtonu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš