Tači neće u BiH, jer ne priznaju Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači nije prihvatio poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da naredne sedmice poseti tu zemlju povodom samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), saznaje sarajevski portal Klix.ba.

Tači neće u BiH, jer ne priznaju Kosovo

Tači je nakon dugog razmišljanja doneo odluku da ne doputuje u BiH, i tako ostao pri ranijem stavu da bi zvanično Sarajevo prvo trebalo da prizna nezavisnost Kosova.

On je nedavno u Tirani odbio susret i rukovanje s aktuelnim predsedavajućim Predsedništva BiH.

Lider Kosova prošlog meseca nije želeo da dođe ni na godišnju konferenciju EBRD-a koja se održavala u Sarajevu. Kao razlog nedolaska naveo je činjenicu da BiH nije priznala Kosovo.

Što se tiče SEECP-a koji počinje 8. jula, planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u Sarajevu, tačnije u zgradi Predsedništva BiH.

Prema dostupnim informacijama, predsednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsedništva BiH, a gde će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH nakon čega će prisustvovati zajedničkoj večeri.

U Sarajevo i na Jahorinu, prema saznanjima Klixa, stižu predsednik Turske Redžet Tajip Erdogan, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i Albanije Iljir Meta. U toku ove sedmice očekuju se potvrde dolazaka ostalih lidera zemalja članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš