Tači nakon sastanka sa Grenelom: Prelazimo na nove aranžmane sa Srbijom posle sporazuma o avio-liniji

Кosovski predsednik, Hašim Tači, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom, izjavio je da će preći na nove aranžmane nakon postizanja sporazuma o avio-liniji Priština-Beograd.

Tači nakon sastanka sa Grenelom: Prelazimo na nove aranžmane sa Srbijom posle sporazuma o avio-liniji

„Bio je to izuzetno efikasan sastanak, preći ćemo na nove dogovore nakon postizanja sporazuma između Prištine i Beograda. Imaćemo druge obaveze prema železničkoj pruzi. Radićemo kao institucija, da postignemo konačni dogovor kao dve nezavisne zemlje. Aspiracija Кosova je da bude deo NATO organizacije “, rekao je Tači nakon sastanka, prenosi Koha. 

Uvek je zadovoljstvo sresti se sa Ričardom Grenelom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije i sledećim koracima na postizanju konačnog sporazuma za priznanje i članstvo u UN. Zahvalan sam za novu dinamiku koju je uneo u proces i njegovu posvećenost miru i prosperitetu u regionu, napisao je Tači na tviteru.

Tači je rekao da se nada da EU u potpunosti podržava dinamičan proces u pregovorima sa Srbijom.

Prethodno se Grenel sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je u Minhenu poručio, da je Srbija spremna formalno da pregovara onog dana kada Priština ukine takse.

U Minhenu se sutra ujutru očekuje potpisivanje sporazuma o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, koji će potpisati Marko Đurić koji se takođe nalazi tamo, najavio je Vučić.

U Minhenu sutra počinje trodnevna 56. „Minhenska bezbednosna konferencija 2020.“

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš