Tači: Kosovo izdano od EU zbog viza

U intervjuu za Radio televiziju Kosova, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da večerašnji sastanak lidera Zapadnog Balkana sa novim evropskim rukovodstvom u Briselu predstavlja dobru priliku za predpripreme za samit u Zagrebu kako bi se proširila perspektiva za sve zapadnobalkanske zemlje ka EU.

Tači: Kosovo izdano od EU zbog viza

"Ovo je prvi sastanak novih evropskih lidera koji se organizuje sa liderima Zapadnog Balkana. Postoji povećan fokus novih evropskih lidera sa balkanskim liderima", rekao je Tači u intervjuu za RTK.

On je rekao da bi trebalo da bude predstavljena vizija za sve države Zapadnog Balkana, uključujući i liberalizaciju viza za građane Kosova.

"Kosovo je imalo i ima razloga da se oseća razočarano i izdano od strane EU zbog liberalizacije viza, pošto je ispunilo tražene kriterijume. Nejedinstvo EU je u velikoj meri loše uticalo na Kosovo da se taj proces nastavi u nedogled", rekao je Tači.

Osim toga, predsednik Kosova je zatražio da EU bude jedinstvena u svojoj podršci Kosovu, podsećajući da pet država članica EU još uvek nisu priznale Kosovo.

Tači je iz Brisela izjavio da je EU bila spremna da liberalizuje vize 2016. godine, ali da se zbog političkih previranja u to vreme, to nije dogodilo.

 

 

 

Share

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš