Tači: Han brine samo o Srbiji

Predsednik Kosova Hašim Tači kritikovao je rukovodstvo EU u Briselu zbog, kako tvrdi, nedostatka vizija, efikasnosti i hrabrosti u politici prema zapadnom Balkanu, a komesaru EU za proširenje Johanesu Hanu zamerio je da brine samo o Srbiji.

Tači: Han brine samo o Srbiji

"Komesar Han brine samo o Srbiji i nijednoj drugoj zemlji na zapadnom Balkanu", rekao je za austrijsku novinsku agenciju APA Tači, koji se sastao sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom u Beču, prenosi Srna.

Tači se posebno požalio na izjave Hana prilikom nedavne posete Beogradu kada je, posle izjava koju je predsednik samoproglašenog Kosova dao sa albanskim premijerom Edijem Ramom o težnjama ka ujedinjenju Albanaca, naveo da je reč o „raspirujućim izjavama pojedinih političara u regionu.

Kada je reč o "velikoj Albaniji", Tači je naglasio da je "Kosovo Kosovo, Albanija Albanija" i da niko ne želi promene granica. On je poručio da od buduće vlade očekuje transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u regularnu vojsku, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvor: (danas.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš