Tači danas posetio karantin u Studentskom domu

Predsednik zemlje Hašim Thači danas je posetio Studentski dom, gde je izbliza video mere koje su preduzete za građane koji su se vratili iz drugih zemalja u ovim danima pandemije Kovid-19.

Tači danas posetio karantin u Studentskom domu

On je rekao da mu je drago što vidi državne kapacitete koji su stavljeni u službu suočavanja sa virusom Kovid-19.

"Studentski dom je postao karantin za pridošle iz drugih zemalja zbog dobrobiti onih koji se vraćaju, zbog dobrobiti njihovih porodica i zbog dobrobiti čitavog našeg društva. Naravno da uvek treba da budemo disciplinovaniji. I nadležni iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, ali i oni iz Centra za porodičnu medicinu ovde rade veoma dobar posao“, rekao je predsednik Tači.

Šef države je dodao da je pre dva dana posetio UKCK i da je i tamo video potpunu mobilizaciju, juče je posetio Medicinski bataljon Bezbednosnih snaga Kosova i danas je video mobilizaciju u Studentskom domu, koji je postao karantin za sve građane Kosova koji su se vratili.

"I direktor, ali i lekari su me obavestili o svim okolnostima koje su se stvorile, o mogućnostima i kapacitetima koje koriste. Kao institucije, svi mi treba da nastavimo da pružamo još snažniju podršku, svim potencijalima koje imamo, koji ni do sada nisu nedostajali, i izuzetno me ohrabruje posao koji se radi“, rekao je on.

Predsednik Tači je rekao da je njegova poruka da se spreči najgore u ovoj bitci sa zlom, ostajući kod kuće, jer, kako on ističe, to je način na koji se građani staraju o sebi, o svojim porodicama i o čitavom našem društvu.

"Ostanite kod kuće, bez panike, bez straha. Pokažite maksimalnu pažnju“, zaključio je predsednik Tači.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš