"Tači će 2016 postati predsednik Kosova"

Veliki izazov za Demokratsku partiju Kosova u prethodnoj parlamentarnoj godini predstavljalo je formiranje Specijalnog suda i vizna liberalizacija pored ostalih problema, rekao je na konferenciji za novinare šef poslaničke grupe Adem Grabovci. On se nada da će lider DPK Hašim Tači postati predsednik 2016 godine.

"Tači će 2016 postati predsednik Kosova"

Izazove i probleme kosovska Vlada vuče iz ranijih dana, naglasio je šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova obraćajući se novinarima. On je istakao da je cilj opozicije odavno poznat.

"Za žaljenje je to što se dogodilo posle izbora 2014. godine. Postupci opozicije su bili u suprotnosti sa voljom. Čak i danas snosimo posledice tog vremena. Ono što se danas dešava je pozvezano sa tim periodom, i tada i sada je cilj preuzimanje vlasti. Mi smo ove godine održali 37 vanrednih sednica. Pokrenuli smo 28 deklaracija van dnevnog reda, 36 parlamentarnih pitanja i zahtev za debatu o Preševskoj dolini. Suočili smo se sa nekoliko izazova, i izazovi su bili ustavni amandmani na uspostavljanje specijalnog suda. Mi smo se konsultovali sa stručnjacima i došli smo do zaključka da je, upsrkos primedbama, odluka o specijalnom sudu morala da se usvoji”, rekao je Grabovci.

Grabovci je kao prioritet naveo unapređenje međunarodne saradnje.

“Parlamentarna grupa DPK je izradila strategiju za vreme 2015 - 2018. Jedan od prioriteta je međunarodna saradnja. Svesni smo da bi međunarodna saradnja trebalo da se produbi. Mi smo blisko sarađivali za ambasadama zemalja kvinte”, dodao je Grabovci.

Grabovci nije propustio da spomene sporazume postignute u Briselu i razgraničenje sa Crnom Gorom. On je istakao da su i predstavnici Parlamentarne grupe DPK imali primedbe po pitanju sporazuma, ali da nisu imali priliku da o tome diskutuju. Takođe, Grabovci je izrazio uverenje da će lider DPK Hašim Tači biti predsednik Kosova u 2016. godini.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš