Svečlja: Sela na severu sa većinskim Albancima prelaze pod nadležnost Policijske stanice Južna Mitrovica

Kosovski ministar policije Đeljalj Svečlja poručio je danas da će sela u kojima većinski žive Albanci u blizini Severne Mitrovice preći u nadležnost Južne policijske stanice.

Svečlja: Sela na severu sa većinskim Albancima prelaze pod nadležnost Policijske stanice Južna Mitrovica

Svečlja je na Fejsbuku napisao da su ovaj zahtev uputili Albanci iz više sela i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

„Nakon zahteva gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija i stanovnika sela Suvi Do, kao i pregleda katastrskih mapa opštine Južna Mitrovica, katastarske zone Suvi Do, Gušavac, Gornje i Donje Vinarce i Vitomirić prelaze pod odgovornost policijske stanica u Južnoj Mitrovici“, napisao je Svečljla.

Prema njegovim rečima, ova odluka je danas stupila na snagu, a o tome su obavešteni generalni direktor policije Samedin Mehmeti i dva regionalna direktora policijskih stanica.

Mešovito selo Suvi Do, koje se nalazi na par kilometara od Severne Mitrovice, katastarski pripada opštini Severna Mitrovica čiji su pripadnici policije do sada kontrolisali ovaj put što je što je Srbima u ovom kraju davalo određenu sigurnost. 

Ipak, nastojanje gradonačelnika Agima Bahtirija su da Suvi Do pripoji Južnoj Mitrovici.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš