Svečlja: Odluka o probnim tablicama doneta u dogovoru sa našim međunarodnim partnerima

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da je uredba o obavezi probnih registarskih tablica za lica koja ulaze na kosovsku teritoriju sa srpskim registarskim tablicama legitimna i da je doneta u dogovoru sa međunarodnim partnerima, prenosi Koha.

Svečlja: Odluka o probnim tablicama doneta u dogovoru sa našim međunarodnim partnerima

odaje da je situacija mirna i obratio se na srpskom jeziku građanima da ne blokiraju puteve.

"U svim odlukama koje mogu da utiču na bezbednost građana, odluke donosimo u saradnji sa našim saveznicima. Tako je bilo i u ovom slučaju", rekao je Svečlja na konferenciji za medije.

Svečlja smatra da je po isteku sporazuma iz 2016. godine, ovo legitimna odluka.

"MUP je u cilju omogućavanja slobodnog kretanja građana i po isteku sporazuma od 14. septembra 2016. godine, doneo rešenje koje zahteva probne tablice za sva vozila sa srpskim tablicama koje ulaze na Kosovo.

Od 21. septembra probne registarske tablice se mogu dobiti na svim graničnim prelazima i u Centrima za registraciju vozila“, rekao je Svečlja.

Istakao je da je bezbednosna situacija mirna i da je policija preduzela sve potrebne operativne i logističke mere kako ne bi ometala kretanje ljudi i robe.

"Odluka je legitimna zbog činjenice da je, uprkos činjenici da je Kosovo pustilo građane iz Srbije da se slobodno kreću svojim vozilima na Kosovu, Srbija primorava građane Kosova da postave probne registarske tablice za ulazak u Srbiju", rekao je Svečlja na konferenciji za novinare.

Pozvao je Srbe da ne blokiraju puteve.

"Baš kao i danas i sutra, Srbi imaju pravo na kretanje i zaštićeni su Ustavom i zakonima Kosova. Pozivam Srbe da ne blokiraju puteve. Da radimo zajedno za dobro svih", rekao Svečlja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš