Suroi: Izbori na Kosovu u naredna tri meseca

Publicista Veton Suroi kaže da se više ne diskutuje o tome da li će biti izbora na Kosovu, već kada će se u naredna tri meseca održati, prenosi Kljan Kosova.

Suroi: Izbori na Kosovu u naredna tri meseca

Iako je u javnosti stvoren utisak da će u slučaju održavanja izbora pobednik biti Samoopredeljenje u koaliciji sa nekom drugom partijom, Suroi kaže da nije siguran kako će izbori proći.

"Jedan od razloga neodlaska na izbore na Kosovu posle rata je bio taj da iako glasamo biće isto. To je napad na izbore i demokratiju. Prošli smo kritičnu fazu sa kovidom i to može proizvesti glasače za i protiv partija. Videćemo šta će doneti izbori“, rekao je on.

Govoreći o neusvajanju Nacrta zakona o ekonomskom oporavku, Suroi kaže da vlada treba da pronađe zajedničko rešenje sa opozicijom, jer joj nedostaje prosta većina.

"Ako opozicija ne glasa za zakon, treba sesti i razgovarati o tome gde treba da se interveniše ili pre nacrta zakona opoziciju treba pitati da li planira da ga podrži“, naveo je Suroi.

Suroi je u Rubikonu na Kljanu Kosova kritikovao investicije za autoput Dukađini dok je Kosovo u velikoj ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom.

"U vreme dramatičnog ekonomskog pada i političke krize u budžetu autoputa Dukađini potrošeno je 250 miliona evra za kupovinu zemljišta. To se događa u vreme kada se od građana traži da povuku 15 evra od osiguranja“, istakao je Suroi.

Ta vladina investicija nije jedina koju je Suroi kritikovao. On kaže da tačke zbog kojih je Hotijeva vlad došla na vlast nisu realizovane, uključujući i oporavak ekonomije nakon pandemije.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš