Suroi: Decenija političkog razdora na Kosovu

Kosovski publicista Veton Suroi ocenjuje da se pitanje liberalizacije viza za Kosovo pretvorilo u merilo za napredak vlasti na Kosovu koje, pak, ne napreduju, te ne veruje da će se ovo pitanje brzo rešiti.

Suroi: Decenija političkog razdora na Kosovu

Suroi je u intervjuu za Kosovski servis RSE izjavio da je pre potpisivanja Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom (čija je ratifikacija jedan od poslednjih uslova EU za ukidanje viznog režima Kosovu) ​trebalo da postići konsenzus u društvu.

"Među albanskim političkim partijama nema konsenzusa od proglašenja nezavisnosti pa do danas. U međuvremenu, svaki rezultat koji smo postigli još od Rambujea pa do proglašenja nezavisnosti bio je proizvod konsenzusa između albanskih političkih partija. U trenutku kada jedan političar tvrdi da ima monopol i ima mogućnost da donosi odluke u ime svih, onda to kontaminira političku scenu i, naravno, rezultati su takvi kakvi jesu", ocenjuje Veton Suroi.

"Sporazum o demarkaciji se osporava više od dve godine iz prostog razloga – ne zbog ovog ili onog rezultata, već zbog toga što su albanske političke partije trebale prethodno da se dogovore o tome, a to se nije desilo", ističe publicista.

Poslednjih deset godina nema političkog konsenzusa ne samo o ovom, nego ni o jednom drugom pitanju, podseća Suroi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš