Štrajk nezadovoljnih radnika palate pravde

Nezadovoljni uslovima rada, sudije, tužioci i ostali radnici Palate pravde Kosova danas su obustavom rada u trajanju od sat vremena ukazali na probleme koji im onemogućavaju normalan rad. Ukoliko zahtevi zaposlenih ne budu ispunjeni ne isključuje se i mogućnost generalnog štrajka.

Štrajk nezadovoljnih radnika palate pravde

Jednočasovnim štrajkom upozorenja radnici sudova i tužilaštva su ispred Palate pravde zahtevali poboljšanje uslova rada zaposlenih u ovoj ustanovi.

,,Imamo brojne probleme, imamo problem sa vazduhom, liftovima, vodom, grejanjem. to su probelmi koji moraju hitno da se saniraju. radnici su uznemireni, ima radnika koji imaju zdravstvene problem. Mi smo sa ovim problemima upoznali najvise institucije, nadlezna ministarstva, ali do sada niko nije reagovao”, rekao je Naim Salja radnik osnovnog suda.

Ovih dana je neizdržljivo, u pojedinim prostorijama  temperatura je preko 30 stepeni, a u drugim temeperatura ne prelazi 10 stepeni. Grejanje nije isto u svim prostorijama, imamo problem I sa vazduhom, nema vazduha u prostorijama.

,,Drugi zahtev je da prevoz radnika bude obezbeđen, mi se dovijamo oko transporta, nepojmivo je da u autobusu putuju sudija i optuženi, odnosno stranka u sudskom postupku, dodao je Haslan Ruzlinovci predsednik sindikata radnika pravosuđa Kosova.

Ukoliko uslovi rada ne budu ispunjeni ne isključuje se mogućnost I totalne obustave rada, gde će najveću štetu imati građani jer neće moći  da ostvare svoja prava na sudu.

,,Ono što mogu da najvaim , nažalost jeste da idemo ka tome da smo primorani da ćemo  javiti da nećemo raditi uopšte, to je užasno, ali nemamo drugog rešenja i niko od nas ne bi voleo da se ot desi, ali raditi u prostoru bez vazduha  to je nepodnošljivo, kazao je Avni Hazifi predsednik Osnovnog suda Avni Hazifi.

Bez obzira na brojne tehničke nedostatke , unutrašnjost i spoljašnost zgrade je impozantna. Ukupna vrednost izgradnje Palate pravde iznosila je 30 miliona evra. U novom objektu u Ajvaliji smešteni su Osnovni sud u Prištini, Apelacioni i Vrhovni sud, tužilaštva, kao i pritvorne jedinice.  

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš