Standard: Odgovornost Tačija, Kurti i Osmani nemaju veze s OVK

Austrijska novinarka Adelheid Volfl, u analizi u prestižnom bečkom Standardu, o bivšim pripadnicima OVK koje Specijalni sud tereti za ratne zločine, pod naslovom "Bivši borci na Kosovu biće odgovorni”, pozabavila se pitanjem političke sudbine u Prištini nakon suđenja u Specijalnom sudu, prenosi Reporteri.

Standard: Odgovornost Tačija, Kurti i Osmani nemaju veze s OVK

Ona je, između ostalog, rekla da su predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i v.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani političke ličnosti koje žele da se bore protiv korupcije.

"Postupak protiv bivših komandanata odvija se u vreme kada su ovo dvoje političara popularni i uživaju veliku podršku stanovništva, nemaju nikakve veze sa starim borcima, ali žele da se bore protiv korupcije. Tu spadaju predsednica parlamenta i privremena predsednica Kosova Vjosa Osmani, kao i bivši premijer Aljbin Kurti iz Samoopredeljenja, koji će možda pobediti na izborima sledeće godine“, napisala je austrijska novinarka u svojoj analizi.

Ona je u negativnoj konotaciji pisala o bivšim vođama OVK, sa posebnim naglaskom na bivšeg predsednika HašimaTačija, kao i Kadrija Veseljija.

"Specijalni sud je već objavio optužbe protiv Tačija u junu pre nego što su potvrđene, jer je on uvek pokušavao da zaobiđe sud. Veruje se da su Tači i Veselji sproveli prikrivenu kampanju za ukidanje suda i na drugi način ometali rad suda kako bi se osigurali da ne budu izvedeni pred lice pravde. Optužbe su sada potvrđene, a optuženi su već saslušani“, navodi se u analizi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš