Sprema se nova koalicija bez Samoopredeljenja

U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Pokreta Samoopredeljenje, nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli kako bi razgovarali o eventualnom formiranju vladajuće koalicije, preneo je Tanjug pisanje prištinskog portala Indeks onlajn.

Sprema se nova koalicija bez Samoopredeljenja

Prema izvorima tog portala, do sastanka je došlo jer Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Na sastanku je dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ta koalicija, pripadne nekome iz stranke Fatmira Ljimaja, tvrdi neimenovani izvor portala Indeks onlajn.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj je istakao da je spreman da razmotri koalicione ponude od drugih političkih stranaka, preneo je Kljan Kosova.

"Ako bi Kurti ili Samoopredeljenje imali neku ideju šta treba da se ubuduće desi, mi bi to razmotrili. Ali Kurti nas do sad nije pozivao niti za konsultacije, niti za bilo šta. Ako nas neko drugi, u konkretnom slučaju DSK, ili bilo ko ko dobije mandat pozove za konsultacije, mi bi to razmotrili i videli šta da činimo", izjavio je Haradinaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš