Spahiu: Građani već znaju za koga će da glasaju, kampanja neće imati uticaj

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu u izjavi za Kosovo Onlajn ocenjuje da je predizborna kampanja na Kosovu uveliko počela, ali da to neće mnogo uticati na građane, jer su oni već doneli odluku za koga će glasati.

Spahiu: Građani već znaju za koga će da glasaju, kampanja neće imati uticaj

“Kampanja je da se podsete na ono što su radili do sada i da podsete glasače ko su oni za koje treba da se glasa, to neće imati veliki uticaj jer je veliki deo građana već odlučio za koga će da glasa”, ističe Spahiu. 

Kampanja za vanredne parlamentarne izbore zvanično počinje 3. i trajaće do 12. februara. Spahiu ne očekuje da će se programi političkih partija zasnivati na novinama, jer je već sada očigledno da se služe “već viđenim sloganima”. 

“Nećemo dobiti nove programe, dobićemo nove ljude, jer kod nas nije važno šta piše na papiru nego šta određeni političari naume da rade”, kaže Spahiu.

On ukazuje da je sasvim izvesno da će doći do promena na političkoj sceni Kosova, uprkos naporima pojedinih političkih partija da se u predizbornoj kampanji predstave u što boljem svetlu.

“Doći će do promene političke klase nakon što su otišli u Hag najmoćniji ljudi sa političke scene Kosova. Biće promena, a u kolikoj meri videćemo. Očekuje se da će stranka Samoopredeljenje Aljbina Kurtija pobediti i da će uspeti da napravi Vladu možda i bez koalicije, ali što se tiče predsednika Kosova ipak će morati da se napravi kompromis sa drugim strankama”, zaključuje Spahiu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš