SO Dragaš: Stop daljem ulaganju u hidropotencijal opštine Dragaš

Danas je na zahtjev grupe odbornika održana vanredna sjednica SO Dragaš, na kojoj je razmatran zahtjev grupe odbornika u kojem su tražili da se zaustave dalja ekspoatacija hidropotencijala kao i spreči narušavanje biodiverziteta Opštine Dragaš.

---

Oni su  u obrazloženju zahtjeva iskazali zabrinustot zbog stavljanja svih rečnih tokova u cevi i opravdane opasnosti od potpunog narušavanja životne sredine, ugrožavanja biodiverziteta degradacije turističkih i stočarskih potencijala.

Na samom početku sjednice odbornik Koalicije Vakat, Velid Hadžisin obrazložio je zahtjev grupe odbornika. Velid istakao da svoje izlaganje bazira na napisanom tekstu u zahtjevu koji je usaglašen sa odbornicima koji su potpisali taj zahtjev za vanrednu sjednicu, On je naglasio da je inicijativa poktenuta zato što je u poslednje vrjeme došlo do poplave zahtjeva uglavnom u zoni nacionalnog parka te zatražio od svih delegata da podrže ovaj zahtjev jer kakao je naglasio to je u interesu naše opštine.

Nakon toga otpočela je rasprava koja je trajala više od tri sata. Na raspravi su se čula različita mišljenja, a bilo je i različitih predloga. Na kraju se prisutnima obratio i gradonačelnik Opštine, Šaban Šabani koji  predstavio ovaj problem iz svog ugla te izneo svoj stav i mišljenje povodom ove tačke dnevnog reda.

Nakon kratke pauze prešlo se na glasanje. Od ukupno 23 prisutna delegata 15 je glasalo da se zaustavi dalje finasiranje u hidropotencijal Opštine Dragaš, sedam je  glasalo protiv i jedan je bio uzdržan.

Od manjinskih odbornika  pet je njih glasalo da se zustavi dalje ulaganje u gradnji hidrocentrala.Tri odbornika Koalicije Vakat je bilo da se zaustavi dalje ulaganje u hidrocentrale, za isti prelog je bio i odbornik GIG-a, kao i obornik Pokreta za Goru. Jedan odbornik Jedinstvene Goranske patrije je bio protiv predloga, dok je drugi odbornik iz iste partije bio uzdržan.

Na poslednjoj redovnoj sjednici SO Dragaš je dala saglasnost, Caru Abidinu iz Broda za izgradnju jedne mini – hodrocentrale u katastarskoj zoni Brod. Opština Dragaš.

Do sada je SO Dragaš dala saglasnost da se na teritoriji  Opštine Dragaš izgradi devet hidrocentrala, i sve se nalaze u regionu Gore.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš