Sneg 30-60 cm, sledeće nedelje temp. -15 do -20 stepeni

Prema rečima meteorologa slab sneg koji od juče neprekidno pada na Kosovu u nižim predelima dostigao je visinu oko 30 centimetara, dok je na planima visina snežnog pokrivača više od 60 cm. Snežne padavine očekuju se i tokom sutrašnjeg dana.

Sneg 30-60 cm, sledeće nedelje temp. -15 do -20 stepeni

"Sneg će padati još danas i sutra kada se očekuje prestanak padavina.Temperature će ići ispod nule, u utorak i sredu će biti najniže, a naredne nedelje i do -15 stepeni, dok će na višim predelima biti i -19, -20 stepeni.To su ledeni dani, bez padavina će biti od utorka do nadalje", rekao je za RTK2, metorolog, prof. Sulj Tahirsuljaj.

Prvi radni dana na Kosovu sa slabim snegom.Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, koji će stvarati snežne nanose i smetove. Vetar tokom večeri u slabljenju kada se očekuje i prestanak padavina. Minimalna temperatura od -20°C  do -14°C .Maksimalna dnevna temperatura od -8 do -4°C. U Prištini sutra veoma hladno sa  snegom, a više padavina očekuje se krajem dana i tokom noći. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura -14 , maksimalna dnevna -5 stepeni.Snežni pokrivač, iako zadaje nevolje putarima, dobro će doći ozimim usevima.

"Jesmo u zimskoj sezoni, to je sve normalno, nije neka vanredna situacija, to je bogatstvo, pogotovo za žitarice jer  niske temperature štete žitaricama, prema tome, pokrivač je dobrodošao“, dodaje prof.Tahirsuljaj.
 
Ledeni talas zadržaće se do kraja naredne nedelje kada se očekuje da maksimalne dnevne temperature pređu u plusu. Od 25. januara do 7. februara biće hladno sa češćom pojavom susnežice i snega. Jutarnje temperature kretaće se od -5 do -2 stepena, oko 30. januara i do -7, a najviše dnevne od dva do 6 stepeni. Do sredine februara biće hladno i uglavnom suvo vreme.  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš