Smenjen Slavko Simić

Većina poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova donela je danas odluku o smeni Slavka Simića sa mesta šefa naše poslaničke grupe, i na tu funkciju imenovala Sašu Milosavljevića, navodi se u saopštenju dostavljenom RTK2.

Smenjen Slavko Simić

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Ovakvu odluku donela je većina (6 od 11) poslanika Srpske liste, nakon što je Simić, sa manjom grupom članova naše poslaničke grupe, tajno dogovorio sa kosovskim premijerom Isom Mustafom smenu ministra Ljubomira Marića".

"Simić je zatim počinio i dodatni politički delikt i naneo sramotu sopstvenom narodu predloživši osobu poput Mirjane Jevtić na ministarsku funkciju".

"Iako je od strane visokih republičkih zvaničnika usledio apel poslanicima iz redova Pokreta socijalista da se od tog čina razbijanja naše liste odustane, Simić je sa grupom njemu odanih poslanika, a uz očiglednu podršku vrha svoje stranke, odlučio da napravi pakt sa Mustafom, i smenio ministra Marića, samo zato što je dosledno branio srpske interese na Kosovu i nije pristajao na ucene Pokreta socijalista i klana Jablanović".    

"Srpski narod na Kosovu i Srpska lista neće više nikada biti taoci grupice političkih avanturista i kriminalaca iz Pokreta socijalista".

"Simić i njegovi sledbenici izgubili su svako moralno pravo da se predstavljaju kao članovi Srpske liste, jer radeći protiv interesa Srbije i srpskog naroda oni su postali deo albanske liste". 

"Simić i njegovi sledbenicu su od danas, iako toga možda još nisu svesni, samo bivši političari i deo jedne od najsramotnijih epizoda u srpskoj političkoj istoriji".

Dokument o smeni Slavka Simića možete videti ovde.

Poslanici:
Jelena Bontić
Jasmina Živković
Saša Milosavljević
Srđan Popović
Adem Hodža
Nenad Rašić 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš