Skupština ratifikovala IPA sporazum između Kosova i EU

Skupština Kosova usvojila je danas Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma IPA fondova za 2015. godinu između Kosova i Evropske Unije.

Skupština ratifikovala IPA sporazum između Kosova i EU

Za ratifikaciju sporazuma bilo je neophodno 80 glasova. Elektronskim putem glasalo je 78 poslanika, a Džavit Haljiti, koji je predsedavao sednicom rekao je da je sporazum ratifikovan pošto troje poslanika nije glasalo jer nisu imali elektronske kartice. Sporazum je ratifikovan sa 81 glasom za.

Poslanici Srpske liste i Samoopredeljenja nisu učestvovali na zasedanju. Predsednik parlamentarne grupe DSK Ismet Bećiri kritikovao je poslanički klub Samoopredeljenje pošto nisu prisustvovali sednici.

,,Želim da se u ime parlamentarne grupe DSK zahvalim grupama Nisma i Alijanse za budućnost Kosova pošto učestvuju na sednici. Moram da kažem da je ovaj paket IPA fondova za energiju iznosi 33 miliona evra, 21 milion ide Termokosu u Prištini i Đakovici. Neka znaju građani Prištine da gospoda koja rukovode Prištinom najmanje brinu za njih. Poslanici Samoopredeljenja politizuju ove bitne stvari”, rekao je Bećiri.

Predsednici opozicionih parlamentarnih grupa koje su učestvovale u glasanju, kažu da će uvek glasati za tačke koje se od velike važnosti za građane.

,,Kad je nešto dobro za razvoj Kosova mi ćemo te procese podržati. To smo radili ranije, radićemo i u buduće, mi želimo da budemo uvek za ono što donosi boljitak građanima, a bićemo protiv onoga što nije u interesu Kosova”, rekao je Ljekaj.

,,Mi smo uvek za sporazume koje donose dobro zemlji i građanima”, poručila je Valjdete Bajrami iz Nisme.

Poslanici vladajućih partija aplazom su pozdravili odluku Alijanse i Nisme što glasaju za usvajanje ovog sporazamu, međutim, poslanica DSK Maljihate Termkoli ne vidi razlog tome.

,,Nije mi jasno zbog čega treba da se aplaudira opoziciji za nešto što čini dobro građanima i zemlji, budite odgovorni i profesionalni”, rekla je Termkoli.

Na sednici skupštine izabarana su i dva člana borda Radio Televizije Kosova. Aferdita Malići i Nailje Demiri obavljaće ovu funkciju tri godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš