Skupština Kosova usvojila rezoluciju o oružanim snagama

Poslanici kosovske skupštine zatražili su kosovske vlade da započne sve pripreme neophodne za formiranje oružanih snaga, uz punu koordinaciju sa NATO-om i SAD.

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o oružanim snagama

U Skupštini Kosova danas je jednoglasno usvojena rezolucija o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage. Ovom rezolucijom se pozivaju vlada i druge institucije da preduzmu sve neophodne korake.

“Vlada Kosova se ovlašćuje da što pre počne koordinaciju i prosledi skupštini na usvajanje strategiju za transformisanje BSK u pružane snage”, piše u tekstu.

Poslanici su naglasili da se zalažu za članstvo Kosovo u NATO-u, i da će u procesu formiranja oružanih snaga raditi sa međunarodnim partnerima.

“Ističući da integracija u NATO nema alternativu, Skupština i Vlada Kosova, kao i drugi mehanizmi, treba da uskladeu zajedničke napore sa NATO i SAD u cilju razvoja operativnih kapaciteta, u skladu sa novim mandatom oružanih snaga Kosova”, piše u tekstu rezolucije.

Rezoluciju, koja sadrži dve tačke, predstavio je Daut Haradinaj, kao predsedavajući skupštinskog odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje Bezbednosnih snaga Kosova. Ovu inicijativu su podržali svi poslanički klubovi, osim Srpske liste čiji poslanici bojkotuju rad Skupštine i Vlade Kosova.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš