Simić:Još uvek traju konsultacije oko povratka u institucije

Unutar Srpske liste još uvek traju konsultacije i razmatraju se mogućnosti oko daljih koraka o učešću njenih članova u kosovskim institucijama, izjavio je predsednik Srpske liste, Slavko Simić za RTK2.

Simić:Još uvek traju konsultacije oko povratka u institucije

Trenutno se razgovara sa predstavnicima međunarodne zajednice, koji bi, prema Simićevim rečima, trebalo da o stavovima Spske liste razgovaraju sa albanskim predstavnicima u Prištini.

"U razgovorima se oseća razumevanje za naš stav i to je veoma važno. Postoji zabrinutost ali i volja da se posveti više pažnje budućim procesima kako ne bi opet dolazilo do ovakve situacije. Takođe, bitno je da naše stavove prenesu međunarodnim centralnim institucijama kako bi one razgovorale sa političkim predstavnicima u Prištini u cilju pronalaženja konstruktivnog rešenja, i kako ne bi dolazilo do novih izazova“, rekao je Simić.

Poziv na razgovor od strane koalicionih partnera još uvek nisu dobili, ali, ukoliko stigne, u ovom trenutku ga neće prihvatiti.

"Neću prihvatiti da me neko poziva i da mi govore da su usvojeni zakoni o Trepči i strateškim investicijama u interesu srpske zajednice, kada znam da nije tako, i kada sam svestan činjenice da oni ne štite interese Srba na Kosovu. Mislim da smo zaslužili mnogo više poštovanja i razumevanja kada su naši stavovi u pitanju, jer smo uvek bili konstruktivni u najtežim situacijama za Kosovo, pogotovo kada smo podržavali mnoge zakone i sporazume“, naveo je Simić.

Prema Simićevom mišljenju, jedina pozitivna stvar nakon usvajanja dva zakona o kojima Srpska lista traži mišljenje Ustavnog suda, je nastavak dijaloga u Brisalu

"Veoma je važno da je dialog i dalje živ, i da dijalog ima smisla, a Srpska lista je insistirala na dijalogu, a ne da se donose jednostrane odluke već da se o njima pregovara“, rekao je Simić za RTK2.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš