Samoopredeljenje uputilo novi predlog LDK, opet bez detalja

Samoopredeljenje (LVV) i LDK mesecima pregovaraju o koaliciji. I pored velikog interesovanja medija, javnosti su poznate samo spekulacije o detaljima pregovora. Najnovija vest u vezi sa tokom pregovora je da je LVV, u toku jučerašnjeg dana, uputilo novi predlog LDK, ali i dalje nije poznato šta su ponudili potencijalnim koalicionim partnerima.

Samoopredeljenje uputilo novi predlog LDK, opet bez detalja

Da su juče od LVV dobili novi, drugačiju ponudu u odnosu na ponudu iznesenu na sastanku prošle nedelje, potvrdio je portparol LDK, Besian Mustafa, prenosi Koha.

Od brojnih spekulacija prisutnih u kosovskim medijima već danima, najčešća je ona po kojoj će LDK i LVV izlaz iz trenutne krize u pregovorima o koaliciji, a koji su se dodatno zakomplikovali nakon izbora Glauka Konjufce (LVV) za predsednika Skupštine Kosova umesto kandidata LDK, odlučiti da povećaju broj ministarstava.

Prema najnovijim navodima Insjaderija, LVV je ponudio LDK da buduća vlada, umesto 12 ministarstava, dobije 14 ministarstava, od čega bi 6 pripalo LDK, 5 LVV i tri pripadnicima manjina.

Podsticaj za formiranje nove Vlade Kosova, dolazi sa brojnih strana, a ovih dana čak i od bivšeg ševa verifikacione misije OEBS-a, Vilijama Vokera.

Voker je, nakon što je juče posetio LDK, dok je danas obišao i LVV.

Kako je prenela Gazeta Express, Voker je nakon sastanka u kancelarijama LVV izrazio optimizam da će do koalicije LVV i LDK doći uskoro.

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš