Samoopredeljenje: Razgovori u Vašingtonu oduzimanje dostojanstva Kosovu

Samopredeljenje je reagovalo večeras nakon najave specijalog izaslanika SAD za dijalog Ričarda Grenela da će 27. juna u Vašingtonu biti održani razgovori predstavnika Beograda i Prištine, uz ocenu da je to dokaz da se nova kosovska vlada odrekla napora za članstvo u međunarodnim organizacijama, prenosi Gazeta Ekspres.

Samoopredeljenje: Razgovori u Vašingtonu oduzimanje dostojanstva Kosovu

Grenel je ranije danas najavio da će se razgovori održati 27. juna u Vašingtonu, a da će se do tog datuma Srbija odreći kampanje za povlačenje priznanja, dok će Priština odustati od kampanje za članstvo u međunarodnim organizacjama, podseća se u tekstu.

"Nakon izglasavanja nelegitimne vlade, prva izjava Tačija je bila da se moraju ukloniti sve prepreke dijalogu i tako se dogodilo, 'Beskorisna vlada' uklonila je meru reciprociteta sa Srbijom, potpuno oduzimajući Kosovu suverenitet i dostojanstvo. U međuvremenu, danas nas je izaslanik predsednika Trampa Ričard Grenel obavestio o sledećoj odluci ove vlade: da se odrekne napora za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama", kaže Samoopredeljenje.

Prema njima u skladu sa naporima Srbije, uz zalaganje premijera Avdulaha Hotija i Tačija da Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom te da se neće obavezati na međunarodni subjektivitet je stav sa kojim idu u Vašington. 

"Ta je odluka usledila nekoliko sati nakon sastanka Hoti-Tači. Danas, više nego ikad, vidi se napor tog celog zastarelog političkog kluba da svrgne vladu koja se počela ponašati poput normalne na međunarodnoj sceni u ojačavanju suvereniteta....Tandemu Tači -Vučić bila je potrebna vlada bez narodnog legitimiteta, diskreditovana....", smatra Samoopredeljenje.

Ta stranka najavljuje da neće glasati ni za jedan spporazum koji "krši teritorijalni integritet", uz poruku da ne može biti dijaloga sa ilegalnom i nelegitimnom vladom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš