Samoopredeljenje optužilo koaliciju PAN za trgovinu sa Srpskom listom i Vučićem

Funkcioner Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu izjavila je da bi koalicija PAN, okupljena oko Ramuša Haradinaja, učinila sve kako bi potkopala Samoopredeljenje optužujući tu koaliciju da je napravila nagodbu sa Srpskom listom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o odbijanju brojanja glasova iz Srbije, prenosi Koha.

Samoopredeljenje optužilo koaliciju PAN za trgovinu sa Srpskom listom i Vučićem

Hadžiu je, gostujući u emisiji “Interaktiv” na KTV, istakla da su građani Kosova umorni od produženja izbornog procesa.

“Kada je koalicija PAN saznala da je pretrpela veliki poraz, tada su se aktivirali da učine sve samo da trenutna opozicija ne bi imala 61 poslanika u Skupštini. Nije bilo pitanja srpskih glasova, jer su nakon napravljenih kalkulacija tražili da se oni izuzmu, kao i oni iz dijaspore. Da ta trgovina nije bila postignuta bez Srpske liste, onda bi usledile reakcije iz Srpske liste i iz Srbije. Znate kako su prebrojani ti glasovi. Mislim da su oni ovde imali posla s Vučićem, ne samo sa Srpskom listom, već i sa Vučićem", rekla je Hadžiu.

Prema njenim rečima, kada bi postojala nezavisna institucija u pravosuđu, tada bi bilo i istraga.

Hadžiu je naglasila da DPK koristi NISMU za podrivanje Samoopredeljenja.

“Oni koriste NISMU kao mačetu da naštete Samoopredeljenju. Znamo da smo krenuli na dug maraton i izazovi koje su nam postavili biće prevaziđeni. Pokušavaju nas zastrašiti rekavši da je to teško, ali ne odustajemo posebno kada su građani tražili da budemo u vladi”, rekla je Hadžiu.

Takođe, Hadžiu je optužila IPŽP da odlaže potvrđivanje rezultata izbora.

„IPŽP, koji je odložio overu rezultata izbora, igrao je prljave igre. Kada Samoopredeljenje ne bi izašlo kao prva stranka ne bi bilo tih odluka za ponovno brojanje. Očekujem da će Vrhovni sud odobriti glasove od dijaspore. NISMA može imati između 17 i 18 glasova iznad cenzusa, govorim na način kako su nas informisali naši posmatrači”, izjavila je Hadžiu.

Ona je naglasila da je zabrinjavajuće kada se NISMA izjasnila pre odluke Vrhovnog suda da će se doneti odluka u njihovu korist i dodala da je neprihvatljivo da političari govore pre sudske presude.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš