Samo Velika Britanija i Turska priznaju kosovski elektronski sertifikat o vakcinaciji

Kosovsko ministarstvo zdravlja počelo je od 22. septembra izdavanje elektronskog sertifikata vakcinacije protiv koronavirusa, ali ga za sada priznaju samo dve zemlje, prenosi Reporteri.

Samo Velika Britanija i Turska priznaju kosovski elektronski sertifikat o vakcinaciji

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da su dobili zvanične potvrde kroz usmene ocene iz Ujedinjenog Kraljevstva i Turske koje priznaju digitalni sertifikat o vakcinaciji Kosova.

Ipak, kažu da ima i drugih zemalja u koje su vakcinisani građani na Kosovu ušli bez problema sa kosovskim sertifikatom o vakcinaciji, ali nisu naveli o kojim zemljama se konkretno radi.

Iz ovog ministarstva poručuju i da se radi na priznavanju kosovskog sertifikata u Zelenom sertifikatu za zemlje Evropske unije.

"MZ je podnelo zahtev Evropskoj komisiji za priznavanje zelenih sertifikata, a stručnjaci EK i Kosova rade na tehničkim detaljima za priznavanje zelenih sertifikata Kosova u zemljama EU“, navodi se u njihovom za Indeks onlajn.

Na Kosovu se proces vakcinacije odvija neometano i do sada je dato 1.587.467 doza vakcine, dok je drugom dozom vakcinisan 744.671 građanin.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš