Šalenberg: Kosovo je realnost

Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksandar Šalenberg izjavio je iz Tirane da je Kosovo realnost, uprkos činjenici da ga neke zemlje Evropske Unije još uvek ne priznaju.

Šalenberg: Kosovo je realnost

“Kosovo je realnost, većina zemalja ga je priznala, ali postoje neke države EU koje to nisu. EU je uspela da sprovodi koherentnu politiku prema Prištini i Beogradu i nastaviće da uradi to. Moramo sačekati formiranje nove vlade na Kosovu, pre nego što zauzmemo bilo koji stav “, rekao je šef austrijske diplomatije tokom konferencije sa ministrom spoljnih poslova Albanije Gentom Cakajem.

Ministar Cakaj je takođe izjavio da je Kosovo realnost i da je saradnja sa Albanijom nema alternativu.

"Nije moje da komentarišem ono što je Vučić rekao, jer zbog njegove unutrašnje politike ne možemo promeniti odnose koje imamo sa Kosovom. Kosovo je postavilo primer regionu u načinu na koji se organizuju izbori, standard sa kojim  promene vlasti se dešavaju. Kosovo je pokazalo da ima veoma zrelo biračko telo. Jedva čekamo da počnemo saradnju sa novom kosovskom vladom. Kosovo je objektivna realnost, njegova nezavisnost je nepovratna i saradnja dve zemlje nema alternative", rekao je Cakaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš