"Rešenje pitanja sa Srbijom biće priznanje i članstvo u UN"

Potpredsednik Vlade Kosova Enver Hodžaj rekao je da je svrha jučerašnjeg sastanka delegacije Kosova u Briselu bila predstavljanje delegacije i konsultacije.

"Rešenje pitanja sa Srbijom biće priznanje i članstvo u UN"

"Važnost sastanka bila je u tome što smo mi kao delegacija uspeli da prezentujemo svoje ciljeve koje nameravamo da postignemo tokom dijaloga. Proces dijaloga nije nov, poslednja faza se dogodilla 2011. godine. Mi smo u Briselu saopštili do kada bi, prema našim predviđanjima, dijalog mogao biti okončan”, rekao je Hodžaj večeras u emisiji “Monitor” na RTK.

Prema njegovim rečima, dijalog “nije pao s neba, niti je počeo voljom Kosova”.

“Dijalog sa Srbijom počeo je rezolucijom Ujedinjenih nacija. Ujedinjene nacije su onda mandat dale Evropskoj uniji, i dijalog treba da se okonča u UN. Dostignuće dijaloga je uslovljavanje iz člana 35 da budućnost Srbije prema EU ide preko Kosova”, rekao je on.

On smatra da je veliko angažovanje međunarodne zajednice u skladu sa očekivanjima koje ima Kosovo.

“Mi smo tražili nekoliko puta da se odredi vreme trajanja dijaloga. Mi tražimo obostrano priznanje. Juče na sastanku se primetilo da EU želi da Kosovo postane član UN-a i da dođe do obostranog priznanja. Rešenje pitanja sa Srbijom biće priznanje i članstvo u UN”, dodao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš