RASPISAN KONKURS za najbolje vizuelno rešenje za Evropsku uniju na Kosovu

ancelarija Evropske unije na Kosovu, preko svog izvođača radova "Pi Communications", poziva zainteresovane dizajnere da podnesu predlog za najbolji dizajn koji će biti korišćen kao vizuelno rešenje u različitim materijalima Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

RASPISAN KONKURS za najbolje vizuelno rešenje za Evropsku uniju na Kosovu

Svi zainteresovani dizajneri bi svoj rad trebalo da pošalju najkasnije do 15. februara 2016. godine, u 16 časova na info@pirelations.com u PDF formatu, a veličina fajla ne sme da bude veća od 4 megabajta.  Autor odabranog rešenja dobiće nagradu u iznosu od 1 000 evra. U toku rada, dok traje proces dizajniranja , neće biti nikakve druge finansijske nadoknade. 

Vizuelno rešenje "EU na Kosovu" trebalo bi da odrazi ideju Evropske unije - šta ona - uopšteno govoreći - predstavlja, ali i u kontekstu Kosova. Takođe, trebalo bi da građanima šalje poruku na kreativan način, povezan sa evropskim vrednostima i osnovama na kojima je izgrađena EU. Istovremeno bi trebalo da predstavi napore i postignuća EU na Kosovu, da ima značenje i priču, da bude jasno i jednostavno.

Posebno se ohrabruju mladi dizajneri i dizajneri iz različitih zajednica koje žive na Kosovu da se prijave.

U drugi krug biće pozvani samo dizajneri za koje se smatra da su ispunili stručne, umetničke i vizuelne kriterijume Evropske unije. 

Odabrani dizajn ostaće u vlasništvu Kancelarije Evropske unije na Kosovu/Specijalnog predstavnika EU i ne može biti korišćen u druge svrhe.

Konkurs "EU na Kosovu" trebalo bi da odrazi činjenicu da je Kosovo čvrsto na evropskom putu i da je budućnost Kosova u EU.

EU je najveći investitor, trgovinski partner i donator na Kosovu. Polovina svih donacija je došla iz EU, a ukupan iznos donacija od 1999 iznosi preko tri milijarde evra. Zahvaljujući pomoć EU ptvorene su hiljade radnih mesta. Ova pomoć je takođe poboljšala život građana Kosova, doprinoseći na taj način društvenom napretku i procesu izgradnje stabilnijeg, odgovornijeg i prosperitetnijeg društva.

Vizuelno rešenje EU na Kosovu bi u potpunosti trebalo harmonizovati sa priručnikom za komunikacije i vidljivost za spoljne radnje Evropske unije i grafičkim vodičem za evropski amblem.

Pun tekst pravila konkursa je takođe dostupan na Internet stranici Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Šta EU predstavlja

Evropska unija izgrađena je na ideji mira i demokratije u Evropi. To je raznolik entitet sa 28 država članica. Zastavu EU čini 12 zvezdica zlatne boje na plavom polju. Plavo predstavlja zapad, dok broj i položaj zvezdica označavaju kompletnost i jedinstvo. Moto "Ujedinjeni u različitosti’" usvojen je kao zvaničan moto EU 2000. godine. Himna EU je "Oda radosti" koja je deo 9. simfonije Ludviga van Betoven

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš