Prvi put od izbijanja krize na Kosovu bez novoinficiranih koronavirusom

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia saopštio je večeras da danas nije registrovana ni jedna nova osoba zaražena virusom kovid-19.

Prvi put od izbijanja krize na Kosovu bez novoinficiranih koronavirusom

Vitia je naveo da je testirano 138 osoba ali da su svi testovi na koronavirus bili negativni.

“Danas je prvi dan posle 13. marta, kada smo registrovali prvog inficiranog virusom kovid-19, da niko od testiranih nije zaražen novim virusom. Velika snaga vaše volje omogućila je ovaj rezultat”, poručio je Vitia.

Prema njegovom mišljenju, za dobijanje ove bitke sa virusom potrebna je fizička distanca, upotreba maski i izbegavanje skupova.

“Svaka nepažnja, opuštanje i vraćanje pređašnjim navikama može koštati, čak i teško. S druge strane, tokom ovih meseci, kroz državne fondove, pomoć naših prijatelja, dijaspore i mnogih organizacija, pružili smo i pružamo dovoljne i potrebne alate za zaštitu i rast naših kapaciteta. Radili smo zajedno i zajedno pobeđujemo. Nastavite da brinete jedni o drugima”, poručio je Vitia.

Na Kosovu je, u periodu od 8. februara do danas testirano preko 13.000 osoba. Pozitivan rezultat na testiranju imalo je njih 1.032, preminulo je 29 osoba koje su imale i druge prateće bolesti, dok je do danas izlečeno 785 pacijenata.

Trenutno na Kosovu ima 247 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš