Prizren: Putevi prohodni, opasnost od lavina i odrona

Nakon što su nadležne službe očistile snežne nanose na putevima ka selima Rečane, Novake i Novo selo, svi putevi u opštini Prizren sada su prohodni. Na putu Prizren-Rečane postoji opasnost od snežnih odrona, upozoravaju nadležni.

Prizren: Putevi prohodni, opasnost od lavina i odrona

Jaki snežni nanosi od 6. januara paralisali su život meštana povratničkog sela Novake. Put do sela probijen je kasno sinoć.

„Od petka popodne ovo selo je bilo blokirano, mašinama je ovaj put bio očišćen, ali nakon toga vetar je napravio velike smetove, tako da ni teškom mehanizacijom nije moglo da se dođe do sela. Juče oko 19h put je otvoren”, rekao je Spasa Andrejević, jedan od predstavnika sela.

“Imam familiju koja se nalazila van Prizrena, za Badnje veče  i naredna tri dana ostali su manastiru Svetih arhangela. Put je sada probijen i oni su se vratili, kod kuće su”, kazao je Branko Gligorijević.

Svi putevi u opštini Prizren su prohodni, ekipe zadužene za održavanje puteva uspele su da se probiju i do Novog sela gde je bilo najkritičnije.

Bedrija Ejupagić iz Direktorata za bezbednost opštine Prizren kazao je da su na raščišćavanju terena bile angažovane tri kompanije.

“Fokusirali smo se na raščišćavanje svih puteva, naročito seoskih. Veliki problem je nastao zbog snežne lavine pa je put bio blokiran više od četiri sata. Akcija raščišćavanja puteva počela je u pet sati ujutru, a završena je oko pola deset”, istako je Ejupagić.

Na putu Prizren-Rečane-Brezovica ekipe konstantno raščišćavaju  ovu deonicu, ali i dalje postoji opasnost od snežnih lavina koje mogu ugroziti  bezbednost.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš