Privatne laboratorije blokirane zbog zahteva građana za testiranje

Stotine građana ovog utorka preplavilo je laboratorije kako bi se testirali na COVID-19.

 Privatne laboratorije blokirane zbog zahteva građana za testiranje

Zbog toga su mnoge laboratorije blokirane brojnim zahtevima.

Samo juče u laboratoriji „Prolab“ koja vrši serološka testiranja, preko 60 građana zatražilo je da se testira. To je učinilo da ova laboratorija ne stigne da završi sve uzorke, prenosi Koha.

Većina građana ovog utorka zatražilo je testiranje zbog odlaska u Crnu Goru.

Iako za sada postoje samo dve laboratorije kojima je Ministarstvo zdravlja dalo licencu za PCR testiranje, nijedna od ovih laboratorija još uvek nije počela sa radom.

Uprkos tome što im je od ponedeljka upućen veći broj zahteva građana za ovaj oblik testiranja, medicinska laboratorija navodi da je još uvek nemoguće započeti testiranje građana.

Prvog dana kada je na Kosovu počelo da radi 29 laboratorija koje je licencirao Odbor za licenciranje, ministar zdravlja, Armend Zemaj, rekao je da će proces testiranja na COVID-19 u privatnim laboratorijama nadgledati Agencija za zaštitu konkurencije.

Zemaj je nakon sastanka sa predsednikom Agencije za konkurenciju rekao da monopol nad cenama usluga neće biti dozvoljen.

Predsednik Kosovske agencije za zaštitu konkurencije, Valjon Prestreši (Valon Prestreshi), rekao je da će ova institucija biti spremna da nadgleda ovaj proces.

Prethodnog dana, Odbor za licenciranje privatnih institucija od 100 privatnih laboratorija koliko se prijavilo za serološko i PCR testiranje je licencirao 29. Njih 27 je dobilo dozvolu za serološka, a 2 za PCR testiranja.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš