Priština poziva građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane Kosova da privremeno izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

Priština poziva građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju

Ovo obaveštenje dolazi kao rezultat stalnog hapšenja građana Kosova od strane institucija ove zemlje, uvek u fiktivnim okolnostima. Jedan broj njih je čak i fizički i psihički zlostavljan“, kaže se u saopštenju kosovskog ministarstva.

Kosovsko ministarstvo je takođe zatražilo od građana Kosova da pokažu opreznost i razboritost ako ne mogu da izbegnu putovanje kroz teritoriju Srbije.

„U skladu sa institucionalnom i zakonskom obavezom da informiše javnost i da se stara o bezbednosti i integritetu svakog građanina Kosova, ministarstvo spoljnih poslova procenjuje da Srbija više nije teritorija koja obezbeđuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet njih i članova njihovih porodica. Shodno tome, Ministarstvo inostranih poslova i sve institucije su pozvale i nastavljaju da pozivaju institucije Evropske unije da se onemogući takvo ponašanje, ali nažalost do sada nije bilo nikakvog efekta“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se poziva Srbija da konačno odustane od „fašističke prakse i da prizna činjenicu da je ona deo evropskog kontinenta, gde je sloboda kretanja univerzalno pravo svih i poštuje se bez obzira na političke ciljeve“.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš