Pretnje Srpske liste ne brinu Vladu Kosova

Pretnje i upozorenja Srpske liste da smena ministra administracije lokalne samuprave Ljubomira Marića neće proći bez posledica, nije ostavilo nikakav utisak na Vladu Kosova, piše Koha Ditore Međutim, dodaje list, ova smena je stvorilla kontradiktornu situaciju među koalicionim partnerima.

Pretnje Srpske liste ne brinu Vladu Kosova

Dok zvaničnici iz kabineta premijera Mustafe kažu da je da Marić otpušten nakon konsultacija sa Srpskom listom, ovo drugo negiraju te tvrdnje.

Savetnik premijera Ise Mustafe i zamenik ministra administracije lokalne samouprave Bajram Gecaj, izjavio je za prištinski dnevnik da  ne veruje da će ovim potezom Mustafe koalicija biti u opasnosti i dodao će vlada u toku nedelje objasniti sve u vezi ove smene.

Međutim, zamenik premijera Branimir Stojanović izjavio je za medije na severu da će oni koji su učestvovali u smeni Marića, posebno oni sa srpske strane, suočiti sa političkim posledicama za donošenje takve jednostrane odluke. On je dodao da DSK i DPK imaju za cilj da stvore haos i da podele Srbe, piše list.

Na pitanje o lista o Stojanovićevim  "pretnjama", Gecaj, je rekao da on nije predsednik Srpske liste. Ovu stranku predvodi Slavko Simić ali list tvrdi da nije uspeo da uspostavi kontakt sa njim u nedelju.

Politički analitičar, Behljulj Bećaj, smatra da otpuštanje Marića neće proći bez posledica.

“Smatra se da je Srpska lista Trojanski konj Vlade Srbije u kosovskoj politici. Dakle, epilog ove situacije zavisi od ciljeva Beograda, ne od same Srpske liste. Beograd će tumačiti ovu smenu kao odluku protiv političke volje predstavnika kosovskih Srba ", rekao je on, prenosi Koha.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš