"Pretnje i retorika iz dana komunizma, mora da prestane"

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi uveren je da suština sporazuma između Beograda i Prištine mora da dođe od samih strana.

"Pretnje i retorika iz dana komunizma, mora da prestane"

Kako je rekao, taj sporazum mora da bude primenjiv, trajan i da doprinosi stabilnosti u regionu, ali mora i da obezbedi sigurnost svim građanima, uključujući kosovske Srbe i SPC.

Navodeći, naime, da postoje ograničenja kad je reč o tome što će SAD da prihvate kao sporazum, Delavi je u video poruci iz Prištine govorio upravo o tome da svaki sporazum mora da osigura bezbednost za sve građane, uključujući "osetljive grupe, kosovske Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu". 

"U poslednjih nekoliko nedelja bilo je retorike koja nije od pomoći, uključujući pretnje i vrstu govora koje smo čuli u lošim starim danima komunizma. Ovo mora da prestane. Takve izjave podrivaju šanse za rešenje i podižu tenzije. Nasilje i pretnje nasiljem su neprihvatljive", poručio je u video poruci američki ambasador iz Prištine. 

Delavi je naglasio da SAD žele da pomognu da se postigne sporazum koji bi bio "primenjiv, trajan i koji bi doprineo stabilnosti u regionu". 

"Ne želimo da se vratimo u stare dane, ne želimo da vidimo sporazum koji će da stvori više problema nego što će ih rešiti", zaključio je Delavi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš