DRŽAVNO TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU

Preko 100 doktora pod istragom zbog skandala sa stentovim

Državno tužilaštvo je pokrenulo istragu za oko 100 doktora iz svih krajeva Kosova koji su navodno zloupotrebili svoje službene dužnosti u slučajevima postavljanja stentova.

Preko 100 doktora pod istragom zbog skandala sa stentovim

Više od 100 doktora iz svih krajeva Kosova je pod istragom Državnog tužilaštva tužioci nakon optužbe za zloupotrebu službene dužnosti u slučajevima postavljanja stentova. RTK izvještava da se sumnja da su doktori prisiljavali pacijente da napuste državne klinike i da se liječe u privatnim ordinacijama. Čak i novac koji je izdvojilo Ministarstva zdravlja za pacijente sa srčanim problemima je otišao u privatne bolnice. Istragu koju vodi Državno tužilaštvo zahvatio je veliki broj doktora širom Kosova.

Ovim slučajem se bavi državni tužilac Besim Kelmendi. On je potvrdio da je istraga proširena, nakon što je došlo do saznanja da doktori o kojima je riječ su zloupotrebili svoje službene dužnosti za vrijeme liječenja pacijenata sa srčanim problemima. U razgovoru za RTK, tužilac na slučaju je rekao da su doktori su pod istragom zbog postavljanja stentova.

"Oni se sumnjiče da su predlagali pacijentima sa srčanim problemima da odu iz državnih u privatne bolnice." Također, tužilac je potvrdio da uplate Ministarstva zdravlja za liječenje pacijenata u javnim bolnicama, osumnjičeni doktori su adresirali pacijente na privatne klinike. Među osumnjičenima za zloupotrebu službenog položaja, tužilac je potvrdio da su i tri pravne osobe. U međuvremenu, pouzdani izvori RTK su rekli da su svi ostali osumnjičeni uglavnom kardiolozi iz svih bolnica na kosovu, ali i doktroi u privatnim ordinacijama.
 

Izvor: (Info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš