Prekinuta sednica Skupštine Kosova

Zbog nedostaka kvoruma i na zahtev šefa poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulaha Hotija danas je prekinuta sednica Skupštine Kosova, koju su prethodno napustili poslanici iz redova koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova (DPK) i članovi Vlade Kosova.

Prekinuta sednica Skupštine Kosova

Hoti je rekao da nema smisla nastaviti sednicu bez kvoruma i bez prisustva poslanika partija na vlasti ocenjujući njihovo napuštanje sednice kao neodgovorno.

Poslanici DPK napustili su današnju sednicu Skupštine Kosova zbog diskriminatorskog odnosa Euleksa prema bivšim pripadnicma OVK, o čemu je u medijima govorio bivši predsednik panela sudija Euleksa, rekao je šef poslaničke grupe DPK Memlji Krasnići.

"Bivši predsednika sudija Euleksa zvanično je rekao da je Euleks imao selektivni odnos, uključujući u to i sudiju u procesu Drenica dva. To je za nas neprihvatljivo i neprofesionalno", kazao je Krasnići.

Krasnići je rekao da DPK zahteva da predstavnici Euleksa daju "detaljnu informaciju o tako teškim optužbama.

"Mi treba da znamo istinu i u znak protesta napustićemo skupštinsku salu", rekao je Krasnići i zatražio da sednica bude odložena za sutra u isto vreme.

Glavni sudija u misiji Euleks na Kosovu Malkolm Simons podneo je prošle sedmice ostavku navodeći kao razlog korupciju u okviru te misije i nereagovanje na njegove pritužbe.

Euleks je saopštio da se navodi koje je Simons izneo istražuju, ali da je on od prošle godine takođe predmet niza nezavisnih istraga o "ozbiljnim optužbama protiv njega".

Simons je od 2008. godine radio kao sudija, a od 2014. godine je predsedavajući panela sudija

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš