Poslanici za ukidanje S. suda na crnu listu za zabranu viza

Poslanici koji su tražili ukidanje Specijalnog suda stavljeni na crnu listu za zabranu viza

Poslanici za ukidanje S. suda na crnu listu za zabranu viza

Poslanici Skupštine koji su potpisali inicijativu za ukidanje Zakona o kosovskim specijalističkim komorama i specijalnom tužilaštvu stavljeni su na crnu listu za zabranu viza od strane prijateljskih zemalja Kosova, saznaje Gazeta Express iz diplomatskih izvora.

Poslanicima vladajućih stranaka, koji su 22. decembra potpisali inicijativu kojom se traži ukidanje suda za ratne zločine (njih 43) zabranjeno je da dobiju vize u bilo kojoj od zapadnih zemalja, koje se smatraju prijateljskim zemljama Kosova. Diplomatski izvori Gazete express izvestili su da je odluka doneta nakon što su poslanici otvoreno osporavali zvanični stav ambasadora koji su pozvali kosovske vlasti da se odreknu svojih planova za ukidanje zakona.

Poslanici koji su potpisali inicijativu su:

Nait Hasani, Nezir Ćoćaj, Ljuljeta Veseljaj Gutaj, Dževahire Izmaku, Abdilj Saljihu, Fadilj Beka, Ganimete Musljiu, Fljora Brovina, Mergim Luštaku, Salja Beriša Šalja, Memlji Krasnići, Emilja Redžepi, Etem Arifi, Duda Balje, Aljbert Kinoli, Bahrim Šabani, Danuš Ademi, Škumbin Demaljiaj, Ahmet Isufi, Teuta Hakhiju, Time Kadriaj, Rasim Seljmanaj, Beke Beriša, Bljerim Kući, Gani Drešaj, Muharem Nitaj, Daut Haradinaj, Bekim Hadžiu, Hajdar Beka, Evđeni Tači Draguša, Medžeide Mjaku Topali, Bljerta Deljiu Kodra, Safete Hadrđonaj, Andin Hoti, Zenun Pajaziti, Miljaim Zeka, Enver Hoti, Aljbuljana Baljaj Haljimaj, Zafir Beriša, Haki Šala, Biljal Šerifi, Isljam Pacoli i Ljabinot Tahiri.

Njihova inicijativa je usledila nakon peticije boraca Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji su tražili od Skupštine da izmeni zakon. 

Skoro svi ambasadori akreditovani na Kosovu osudili su inicijativu i upozorili kosovske lidere na ozbiljne posledice ako ne odustanu od svojih planova.

Mandat Specijalističkih komora je da istraži i osudi navodne zločine počinjene od strane OVK tokom rata i nakon rata na Kosovu u periodu od 1998-2000.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš