Poslanici opozicije napustili sednicu parlamenta

Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK), Demokratskog saveza (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) napustili su današnju sednicu Skupštine Kosova nakon što nije izglasan njihov predlog rezolucije protiv povećanja cena električne energije.

Poslanici opozicije napustili sednicu parlamenta

Šef poslaničke grupe DPK Abejard Tahiri rekao je da su napustili sednicu jer se nanosi velika šteta građanima.

„Skupština je imala dovoljan kvorum da odluči o blok tarifama. Mi kao opoziciona stranka smo se izjasnili, dok je većina bila uzdržana, što je neprihvatljivo. Ne ostajemo više na ovoj sednici. Nećemo dalje omogućiti nastavak ove sednice jer se nanosi velika šteta građanima“, rekao je Tahiri i dodao da nema drugog važnijeg pitanja od neprihvatanja blok tarifa kako je to predložila Regulatorna kancelarija za energetiku (RKE).

Poslanik DSK Armend Zemaj rekao je da je neizglasavanje ove rezolucije od strane većine pokazalo da se zalaže za enormno povećanje cene struje.

„Nema većeg interesovanja od teme energetike i pandemije. Koristićemo sve demokratske mehanizme koji sprečavaju siromašenje ovog naroda od neodgovornosti ove vlasti“, rekao je Zemaj.

Situacija u kojoj se danas Kosovo nalazi u oblasti energetike je vanredno stanje, dok je ponašanje vlade normalno, ocenio je šef Poslaničke grupe ABK Besnik Tahiri.

„Predložili smo rezoluciju kako bismo pomogli RKE u donošenju odluka. Ono što smo danas videli je uzdržanost. Mislim da je pristup veoma neodgovoran i ostaviti ovo pitanje na nivou komentara je totalna neodgovornost i bekstvo od poverenja koje je ova vlada dobila“, rekao je Tahiri posle čega su i poslanici ove stranke napustili sednicu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš