Poseta kosovskog predsednika Severu da bi izazvao podelu, kaže Haradinaj

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je u utorak da je jedini način da se održi živim predlog predsednika o korekciji granice sa Srbijom to da izazove nemir u severnom delu zemlje koji naseljavaju Srbi.

Poseta kosovskog predsednika Severu da bi izazvao podelu, kaže Haradinaj

Komentarisao je samo dan nakon što je predsednik Hašim Tači pozvao premijera da „koriguje“ svoje mišljenje o dijalogu sa Srbijom. Tači i Haradinaj su u velikom neslaganju oko predloga o „ispravljanju granica“ koji je predsednik izneo i čemu se čvrsto protivi premijer.

Haradinaj je rekao da su planovi da se izazovu nemiri u severnom delu zemlje koji kontrolišu Srbi jedini način da se održi živom Tačija ideja o korekciji granice sa Srbijom. On je ovu izjavu dao osvrćući se na predsednikovu posetu Severu pre dve nedelje, i to pod velikim obezbeđenjem specijalnih snaga kosovske policije.

Na konferencije za novinare, nakon sastanka Vlade, Haradinaj je rekao da Tači može da održi svoju ideju o korekciji granice u životu samo ako planira da na Severu izazove nemire i simulira podelu tog dela Kosova.

„Jedini način da ostane u životu je kroz scenario izazivanja incidenata na Severu, kako bi podela postala stvarnost,“ rekao je Haradinaj.

„Nešto što je mrtvo ne može da se oživi. Ideja o korekciju granice je ‘mrtva’.“

Takođe je rekao da se ne plaši Tačijevog pokušaja da sruši Vladu – kako je „pretio“ u ponedeljak.

„Ko želi da svrgne Vladu, ne govori, već umesto toga deluje,“ rekao je Haradinaj.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš