Pomoć kosovske vlade od 170 evra još nije dobilo 20.000 radnika

Više od 20.000 radnika još nije dobilo 170 evra pomoći predviđene fiskalnim paketom za hitne slučajeve za mart, a radnici nisu isplaćeni ni za april. Preko 196.000 zaposlenih prijavilo se za nadoknadu plata, piše Koha.

Pomoć kosovske vlade od 170 evra još nije dobilo 20.000 radnika

Do odlaganja, prema rečima savetnika u Ministarstvu finansija Ljuljezima Krasnićija, došlo je zbog velikog obima posla u verifikacionoj komisiji. Rekao je da će revizijom budžeta, koja se očekuje ove ili početkom naredne sedmice, biti izdvojeno dovoljno sredstava za realizaciju paketa u celini.

"Biće obezbeđeno dovoljno sredstava u odgovarajućim budžetskim linijama. Verujem da će se priprema izvršiti ove nedelje, najkasnije početkom sledeće nedelje i paket će biti u potpunosti implementiran ", rekao je Krasnići.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići navodi da su sredstva za hitan paket devalvirana zbog produženja primene.

U međuvremenu, predsednik Nezavisnog sindikata radnika Jusuf Azemi rekao je da će, ukoliko se isplate radnicima ne izvrše, doći do protesta.

Bivši ministar finansija Besnik Bisljimi ističe da su kašnjenja u sprovođenju paketa delimično posledica pogrešnih obračuna i da su neke kompanije zahtevale nadoknadu iako nisu ispunile svoje obaveze prema zaposlenima.

"Međutim, većina njih je sredstva dobila tokom prvog meseca i sada su morali da ih dobijaju i drugi mesec", rekao je Bisljimi.

U nedostatku finansijskih sredstava neke mere iz hitnog fiskalnog paketa koje je odobrila bivša vlada Aljbina Kurtija nisu sprovedene, navodi Koha.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš