Policija: Građani Kosova zaslužuju manje kriminala

Sprečavanje i borba protiv organizovanog kriminala biće prioritet za Policiju, kao i borba protiv terorizma i radikalnog ekstremizma, poručili su danas iz vrha Kosovske policije.

Policija: Građani Kosova zaslužuju manje kriminala

Predstavljajući dostignuća na kraju 2015. godine, direktor policije Kosova Špend Madžuni je kazao da građani Kosova zaslužuju manje kriminala, a više sigurnost.

Ipak, kako je istakao, ova institucija ostaje faktor bezbednosti u reginu. „Nema veće vrednosti nego raditi za svoju zemlju i to je čast za pripadnike policije“, kazao je Madžuni.

U ovoj godini zabeležen je porast broja regrutovanja Albanaca sa Kosova za rat u inostranstvu, pre svega u Siriji i Iraku. Policija je u ovoj godini sprovela više akcija hapšenja, kaže za RTV Kim zamenik direktora Policije Dejan Janković.

„Mi smo posvećeni da se takve negativne pojave ne dešavaju. Na osnovu nekih saznanja mi reagujemo, u situacijama kada se neko vrati sa ratišta naše jedinice sprovode različite aktivnosti, poput posmatranja ili eventualnog privođenja takvih lica i sankcionisanja. Mislim da nema preteranog razloga za zabrinutost“, kazao je Janković.

Vrh policije je zadovoljni radom svojih službenika u sprovođenju zakona i održavanja javnog reda i mira.

„U poređenju sa 2014. godinom imamo zabeležen pad u kriminalu, 10% do 15% u zavisnosti od oblasti. Rezultati su daleko veći i u borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv trgovine ljudskim bićima“, kaže Janković.

Janković ističe da je u porastu broj saobraćajnih incidenata. Kaže da policija teži ka tome da se bezbednost u saobraćaju poveća, odnosno da se broj nesreća u saobraćaju smanji.

Na godišnjoj ceremoniji u Policiji dodeljena su i priznanja zaslužnima, kako predstavnicima ove bezbednosne službe, tako i predstavnicima drugih institucija i medijima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš