Podrška inicijativama u obrazovanju važna za državni uspeh

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet izjavio je danas da je podrška inicijativama u obrazovanju ključna za uspeh države Kosovo, jer programi obrazovanja obezbeđuju studentima praktična sredstva i sticanje novih veština za nastavak naprednih studija.

Podrška inicijativama u obrazovanju važna za državni uspeh

On je ovo izjavio tokom predstavljanja programa "Junior Geeks", koji su finansirali američki Stejt department, posredstvom američke ambasade u Prištini i Inovativni centar Kosova (ICK). Osnova programa je dodela stipendija za tri najbolja studenta. Na promociji programa rečeno je da je sveobuhvatna platforma za učenike srednjih škola da nauče i razvijaju preduzetništvo, tehnologiju i inovacije, te da je podrška obrazovnim inicijativama ključna za uspeh države.

"Podrška obrazovnim inicijativama je ključna za uspeh Kosova, a konkretni obrazovni programi obezbeđuju studentima praktična sredstva i nove veštine za nastavak naprednih studija. Projekat će ohrabriti učenike da budu aktivni. Kosovo je fokusirano na mir, pravdu i blagostanje, a program je  osmišljen kao inkluzivna platforma koja okuplja mlade ljude, bez obzira na etničku pripadnost", rekao je ambasador Kosnet.

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Šikiri Bitići, rekao je da je važno stvoriti najbolje uslove za obrazovanje mladih ljudi, istakavši da je ministarstvo koje vodi, preduzelo korake, u cilju obezbeđenja i drugih sličnih projekata za mlade ljude.

"Naši važni partneri stvaraju mogućnosti za našu omladinu. Moramo stvoriti uslove za našu omladinu, samo tako budućnost naše zemlje je sigurna. Ministartsvo je obezbedilo dovoljno nastavničkog kadra koji će predavati preduzetništvo", rekao je on.

Uranik Begu, direktor ICK-a, rekao je da bi društvo trebalo da uključi sve zajednice u ovaj proces.

 "Otvoreni smo za svaku inicijativu koja se fokusira na ekonomski razvoj", rekao je  Begu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš