Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnice protiv 6 osoba koji se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi Koha.

Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Optužnice su podignute protiv N.S., M.R., S.A., D.M., Ž.J. i R.B. kao i za krivično delo učešće u organizovanju organizovane kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja“, „podrška u izvršenju krivičnog dela“, „teško ubistvo“, „neovlašćeno posedovanje i upotreba oružja“, „odavanje službene tajne“, „zloupotreba zvanične dužnosti u saizvršilaštvu“ i „manipulacija dokaza“.

Protiv M.R., Z.V. i Ž.B. izdat je međunarodni nalog za hapšenje, s obzirom na to da se nalaze u bekstvu, a za i jedne i druge se navodi da deluju kao kriminalna grupa, organizovana sa strukturnom i grupnom hijerarhijom sa formalno definisanim ulogama koju vode optuženi M.R. i Z.V. i koja deluje od 2011. godine i nije nasumično formirana te da svi optuženi deluju u kontinuitetu i sarađuju jedan sa drugim.

Do sada je javnosti bilo poznato sedam imena osumnjičenih u umešanost u ubistvo Ivanovića, i to – Marko Rošić i policajac Kosovske policije, Nedeljko Spasojević, koji se već godinu dana nalaze u pritvoru, zatim Dragiša Marković, takođe policajac KP koji je pušten iz pritvora u februaru ove godine, bivša bliska saradnica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović, Rade Basara, još jedan policajac, potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić i Ž.B. koga su srpski zvaničnici identifikovali kao šefa operative Kosovske policije za Region Sever, Željka Bojića, što do sada nisu potvrdili kosovski istražni organi.

Ovoj vesti prethodila je jučerašnja potvrda Osnovnog suda u Prištini da je odobren zahtev Specijalnog tužilaštva da se izda međunarodni nalog za hapšenje Zvonka Veselinovića, ali u vezi sa „događajima koji su usledili nakon intervencije specijalnih jedinica u julu 2011. godine“ kada su pokušali da preuzmu konstrolu nad prelazima Brnjak i Jarinje i sprovedu odluku vlade Kosova o uvođenju embarga na srpsku robu, a zbog zastoja u pregovorima o carinskim pečatima.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš