Počeo još jedan sastanak PS - DSK, Kurti poručio da postoji volja za sporazum

U zgradi Skupštine Kosova počeo je još jedan sastanak između lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe u cilju postizanja koalicionog sporazuma.

Počeo još jedan sastanak PS - DSK, Kurti poručio da postoji volja za sporazum

Uoči početaka još jednog sastanka u nizu, Kurti je izjavio da postoji volja za postizanjem koalicionog sporazuma, ali da to ne zavisi samo od Samoopredeljenja.

"Nije samo na meni, volja je tu, mogućnosti su tu i nadam se da ćemo nakon nastavka razgovora brže stići do sporazuma, koji je vrlo blizu", ocenio je Kurti.

Uoči današnjih razgovora, jutros je održan sastanak predsedništva Pokreta Samoopredeljenje nakon kog je saopšteno  da će ta stranka  narednih dana doneti odluku o mandataru za sastav Vlade Kosova, iako rok od 48 sati, koji je predsednik Kosova dao Aljbinu Kurtiju nakon konsultacija, ističe večeras. 

Arberie Nagavci ispred Pokreta Samoopredeljenje je  izjavila da će ime budućeg premijera poslati predsedniku Kosova pisanim putem.

"Na sastanku Predsedništva odlučili smo da narednih dana pošaljemo predsedniku pisanim putem ime kandidata za premijera", rekla je Nagavci i dodala da se nastavljaju razgovori sa Demokratskim savezom Kosova  formiranju  vladajuće koalicije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš