PK: Sedam uhapšenih zbog terorizma

Pripadnici kosovske policije uhapsili su juče sedam osoba osumnjičenih za terorizam. Policija ističe da bezbednost nije dovedena u pitanje.

PK: Sedam uhapšenih zbog terorizma

Sedmoro uhapšenih se terete da su umešani u terorističke akcije i delovanja protiv ustavnog poretka Kosova. Akciju hapšenja su danas izveli pripadnici Specijalnih jedinica Policije Kosova, saopšila je danas Kosovska policija.

Dana 4. novembra 2016. Odeljenja protiv terorizma u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova, uz podršku specijalnih jedinica Policije Kosova, preduzeli su operaciju kontrole na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, saopštila je Policija, dodavši da je tom prilikom uhapšeno sedam osoba.  

Ističe se da su uhapšeni V.I, L.M, B.B, B.I, K.P, L.V i L.M, u Mitrovici, Uroševcu i Prištini. Prilikom hapšenja konfiskovana je “oprema i drugi predmeti povezani sa ovim slučajem”, navodi se. Uhapšenima je odrđen pritvor od 48 sati.

“Policija Kosova u saradnji sa relevantnim institucijama unutar i van Kosova, u narednom periodu preduzeće zakonske korake z cilju očuvanja javnog reda i mira na Kosovu”, saopšteno je.

Portparol PK Baki Keljani izjavio je da bezbednost Kosova nije dovedena u pitanje i pružio uveravanja da posle ovih hapšenja nema mesta za zabrinutost.

“Uhapšeni su predati pravosudnim organima”, rekao je Keljani dodavši da je situacija na Kosovu stabilna.

“Nema indikacija o mogućem riziku”, rekao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš