Pfandler: Radićemo na produbljenju odnosa Kosova i regiona

U rezidenciji austrijske ambasade u Prištini priređen je prijem povodom predsedavanja Austrije Evropskom unijom. Prijemu su prisustvovali predstavnici političkih stranaka, međunarodni zvaničnici i predstavnici medija. Prisutnima su se obratili austrijski ambasador na Kosovu Gernot Pfandler i šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova

Pfandler: Radićemo na produbljenju odnosa Kosova i regiona

Austrijski ambasador na Kosovu Gernot Pfandler je tokom predstavljanja prioriteta predsedavnja Austrije Evropskom unijom istakao da će se u narednom periodu  raditi na produbljenju odnosa Kosova i regiona.

"Prioriteti Austrije biće vezani za pitanje migracija i to će biti ključno pitanje, takođe jedan od prioriteta je i nastavak saradnje sa zemljama koje su deo Zapadnog Balkana i njihovom putu ka članstvu EU", rekao je Pfandler.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova izrazila je uverenje da će Kosovo ispuniti reforme u vladavini prava, javne uprave i drugim oblastima kako bi ispunilo kriterijume za dobijanje vizne liberalizacije. Ona je takođe rekla da očekuje jaku saradnju Kosova sa EU u narednom period.

"Narednih 6 meseci će biti ključni za odnose EU-Zapadni Balkan i za Kosovo. Predsedavanje ima važnu ulogu u Evropskoj uniji kao pokretačka snaga u svim oblastima koje su u nadležnosti unije. Predsedavanje pomaže u upravljanu EU i određuje tempo i agendu našeg zajedničkog rada", rekla je Apostolova.

Apostolova je rekla i da očekuje da će dijalog Beograda i Prištine rezultirati pravno obavezujućim sporazumom koji će predstvaljati ključ održivog rešenja. Austrija je predsedavanje EU preuzela 1. jula.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš